Aannemersbedrijf
Aannemersbedrijf Reitsma Drachten in
DrachtenOntvang gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen van specialisten in uw omgeving en bespaar! U bent niet verplicht één van de aanbiedingen te accepteren. U zit nergens aan vast.
De aanbiedingen zijn veelal extra scherp geprijsd, uniek en scherper dan direct bij de specialist. U ontvangt eenmalig een email.
Aannemersbedrijf Reitsma Drachten
De Hemmen 32
9206 AG Drachten

tel: (0)512 571700
Wie zijn wij?

Aannemersbedrijf Reitsma Drachten is actief in de noordelijke provincies in zowel woning- als utiliteitsbouw. Daarnaast behoren zowel grote als kleinere renovatieprojecten tot onze kerntaken. Als middelgrote ontwikkelende bouwer werken wij voor een belangrijk deel in opdracht van derden. Naast kleinschalige eigen ontwikkeling worden de meeste werken al jaren in bouwteamverband verworven.

Personeel

Ons totale personeelsbestand omvat ca. 18 UTA-medewerkers en 15 bouwplaatsmedewerkers. Daarnaast zijn wij een erkend leerbedrijf en bieden wij momenteel plaats aan 4 bouwplaatsleerlingen.
Geschiedenis

Bouwbedrijf Reitsma is opgericht door de heer W.E. Reitsma in 1926.

Het bedrijf was toen gevestigd in Grou en met name gericht op woningbouw en klantenwerk. Vanwege expansiemogelijkheden is men in 1953 verhuisd naar Drachten. In 1976 is Bouwbedrijf Reitsma gefuseerd met Bouwbedrijf Wessels uit Rijssen. Dit ter versterking van de concurrentiepositie en verbreding van het management. Bouwbedrijf Reitsma is daarna wel als zelfstandige onderneming blijven opereren.

Begin jaren ‘90 zijn een aantal bouwbedrijven samengevoegd onder de naam van Bouwbedrijf Reitsma en is het kantoor van Drachten naar Leek verhuisd. Op dat moment maakte Bouwbedrijf Reitsma deel uit van Kondor Wessels Groep NV. Dit concern ontstond na een fusie tussen Bouwbedrijf Wessels en IBB Kondor. Als gevolg van de fusie tussen Kondor Wessels en Volker Wessels Stevin is het kantoor in 1998 weer verplaatst naar Drachten.

Op 1 maart 2013 is Aannemersbedrijf Reitsma Drachten gefuseerd met zusterbedrijf Rottinghuis' Aannemingsbedrijf bv te Groningen.

Ambitie

Aannemersbedrijf Reitsma Drachten heeft de ambitie om een slagvaardige en pragmatische organisatie te blijven en onze marktpositie verder uit te bouwen. Als onderdeel van VolkerWessels heeft Aannemersbedrijf Reitsma Drachten toegang tot de nieuwste kennis en innovaties en onze ambitie is om deze kennis zoveel mogelijk in te zetten voor het eindprodukt van onze opdrachtgevers. Hierbij zullen we altijd met een noordelijke nuchterheid de meerwaarde voor de opdrachtgever tegen het licht houden.

Onze ambities in de projectontwikkeling liggen ook hoog. Met een hoog kennisniveau, een heldere communicatie over de verwachtingen en een gezonde dosis durf wil Reitsma zich als slagvaardige partij onderscheiden. Reitsma is daarbij voortdurend op zoek naar locaties waar goede functionele gebouwen kunnen worden ontwikkeld met hoogwaardige architectuur. Een klein team zorgt voor een heldere conceptfase en planuitwerking.


Visie

Het is onze opdracht om een gezond bedrijf te zijn dat waarde toevoegt op economisch, sociaal, ecologisch en maatschappelijk gebied.

Op centraal niveau is er een CR beleid ontwikkeld waar op decentraal niveau invulling aan wordt gegeven. Werkmaatschappijen kunnen op basis van het concernbeleid hun eigen duurzaamheidsbeleid ontwikkelen, binnen of aanvullend op het kader van VolkerWessels.

Er is nog veel te doen en wij zullen de komende tijd onze schouders zetten onder een verdere uitwerking van onze visie op het CR beleid. Dat doen wij samen met onze aandeelhouders, onze opdrachtgevers en vooral met onze medewerkers. Wij zullen onze krachten en gedachten bundelen, een afgewogen beleid samenstellen en natuurlijk de handen uit de mouwen steken!


Aannemersbedrijf Reitsma Drachten bv, een VolkerWessels onderneming

VolkerWessels is de handelsnaam van Koninklijke Volker Wessels Stevin NV.

VolkerWessels is een Nederlands concern, met ca. 17.000 medewerkers verdeeld over 125 werkmaatschappijen met vestigingen in Nederland, België, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Canada en de Verenigde Staten.

Aannemersbedrijf Reitsma Drachten maakt onderdeel uit van VolkerWessels. Samen met onze zusterbedrijven kunnen wij een compleet pakket aan bouw (van ontwerp tot uitvoering en onderhoud), infrastructuur en facilitaire dienstverlening bieden.
vlag volkerwessels.jpg
Activiteiten

VolkerWessels is actief op de volgende gebieden:

 • Woning- en utiliteitsbouw;
 • Industriebouw;
 • Vastgoedontwikkeling;
 • Beton- en waterbouw;
 • Wegenbouw;
 • Netwerkinfrastructuur (kabels en leidingen);
 • Telecominfrastructuur;
 • Spoorwegbouw en -onderhoud;
 • Installatietechniek;
 • Verkeerstechniek;
 • Materieelbeheer;
 • Parkmanagement;
 • Bouwtoelevering;
 • Advies en dienstverlening.
Kracht van VolkerWessels

De kracht van VolkerWessels ligt onder andere in uitgebreide kennis en kunde in alle bouwdisciplines, de samenwerking bij multidisciplinaire en integrale projecten, een goede geografische spreiding, een solide financiële positie en gemotiveerde en deskundige medewerkers.


Werkmaatschappijen

De werkmaatschappijen functioneren als zelfstandige ondernemingen met een eigen winst- en marktverantwoordelijkheid en maken onderdeel uit van een hecht, intern netwerk. VolkerWessels heeft bewust gekozen voor een decentrale organisatie, waarmee het ondernemerschap in de onderliggende bedrijven gestimuleerd wordt.