Aannemersbedrijf
Aannemersbedrijf Gebr Mensert in
DelftOntvang gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen van specialisten in uw omgeving en bespaar! U bent niet verplicht één van de aanbiedingen te accepteren. U zit nergens aan vast.
De aanbiedingen zijn veelal extra scherp geprijsd, uniek en scherper dan direct bij de specialist. U ontvangt eenmalig een email.
Aannemersbedrijf Gebr Mensert
Verwersdijk 35/35A
2611ND Delft

tel: 015-2125365
Aannemersbedrijf Gebr Mensert heeft een rijke geschiedenis als het om bouwen gaat. Wij zijn al meer dan 100 jaar actief in de bouw als familiebedrijf en staan bekend als betrouwbare partner met een gevoel voor hoogwaardige kwaliteit. Door de jaren heen zijn wij uitgegroeid tot een allround bouwspecialist en u kunt bij ons terecht voor advies, restauratie, renovatie, nieuwbouw, machinaal timmerwerk en onderhoud.

Aannemersbedrijf Gebr Mensert is met name uniek omdat wij alles in huis kunnen maken en vooral namaken. Niets is ons te gek en oude dingen in glorie herstellen is het mooiste wat er is. Daarnaast hebben we door de eeuwen heen een gigantische voorraad aan mallen en oude materialen weten te verzamelen die in te zetten zijn bij restauraties van onder andere oude monumentale panden in de binnenstad.

Wij zijn een erkent opleidingsbedrijf. Daarnaast hebben wij onze passie weten te vangen in het enige Delftse gereedschapsmuseum dat sinds 1992 geopend is.

In 1892 vestigt Jan Mensert een metselbedrijf op de Gasthuislaan te Delft waar tegenwoordig het gebouw van V&D te vinden is. Toen de tijd rekende Jan € 1500,00 voor het volledige metsel, stuc en straatwerk van compleet nieuwe woningen in bijvoorbeeld het Westerkwartier.

Samen met zijn vrouw kregen zij 4 zoons: Piet, Gerrit, Jan en Aad Mensert. In 1927 starten zijn zoons, Piet (de timmerman) en Gerrit (de metselaar) het aannemersbedrijf Gebroeders Mensert. In die tijd werden er nog aantekeningen gemaakt op het sigarenkistje wat altijd meeging in de borstzak. Zoon Jan begint in 1937 naast het aannemersbedrijf een schildersbedrijf. Vlak na de oorlog in 1945 stapt de 4e broer Aad ook nog in het aannemingsbedrijf.

In 1978 komt wederom een Jan, de oudste zoon van Piet, in de directie. Later gevolgd door zijn broers Willem en Gerrit in 1982 en in 1986. Het hele bedrijf is dan inmiddels verhuisd naar de Verwersdijk in Delft. Sinds die tijd werkt de familie in een besloten vennootschap onder de naam Gebr. Mensert Aannemersbedrijf b.v. De allerlaatste verschuiving binnen het bedrijf vond plaats in 2006, toen wederom een Piet in het bedrijf stapte. Piet en Joanne zijn de kinderen van de laatstgenoemde Jan.

De manier van werken is in de jaren flink veranderd. Vroeger bestond het personeelsbestand vooral uit metselaars, met op een gegeven moment 60 mensen in dienst. Materialen en machines waren in die tijd duurder dan het handwerk. Tegenwoordig ligt dat natuurlijk anders en heeft heeft Mensert vooral nog timmerlieden in dienst met hier en daar een metselaar.

Specialiteiten
  • Kozijnen
  • Timmerwerk
  • architect
  • dakkapellen
  • deuren
  • ramen
  • woningen